روش‌های دور زدن سامانه همانندجو

روش‌های دور زدن سامانه همانندجو

امروز قصد داریم تا روش‌های دور زدن سامانه همانندجو را که توسط افراد مختلف انجام می شد را بررسی کرده و معایب آن را بیان کنیم.

هرگاه محدودیتی پیش روی افراد قرار گیرد، اولین راهی که برای گذشتن از این محدودیت به ذهن شخص خطور می کند، دور زدن آن محدودیت است. به عبارتی در اولین اقدام، به دنبال راهی است تا از آن محدودیت عبور کند. سامانه همانندجو از آنجا که برای جلوگیری از کپی برداری یا استفاده مجدد و غیراصولی از منابع تهیه شده، یک محدودیت به حساب می آید همیشه سریع ترین راه دور زدن آن است.

محدودیتی که برای میزان مشابهت مجاز برای پایان نامه لحاظ شده هم از این قاعده مستثنا نیست و برخی از افراد به دنبال روش‌های دور زدن سامانه همانندجو هستند.

در این مطلب قصد داریم تا پر استفاده ترین روش‌های دور زدن سامانه همانندجو که در گذشته استفاده می شد را بیان کنیم.

ایجاد غلط املایی

یکی از روش های نه چندان معقول که توسط برخی از دانشجویان برای دور زدن سامانه همانندجو اجرا می شد، ایجاد غلط های املایی در متن پایان نامه بود. این روش خطرات (!!) زیادی به دنبال دارد که یکی از مهم ترین خطرات آن، متوجه شدن استاد راهنما و یا مدیر گروه و … است. تصور کنید استاد راهنما، مدیر گروه و یا هر مسئول دیگری از دانشگاه نتیجه همانندی را در سامانه بررسی می کرد و متوجه می شد که شما برای فرار از مشابهت و کاهش درصد همانندی پایان نامه، کلمات پایان نامه را با غلط های املایی جایگزین کرده اید. چه اتفاقی برای ادامه پروسه دفاع و تصویب پایان نامه شما می افتاد؟ این روش هم در بروزرسانی های اخیر سامانه همانندجو غیرقابل استفاده شده. هرچند استفاده از این روش هم، بسیار غیرمعقول و نادرست است.

متن های تکراری

از دیگر روش های دور زدن سامانه همانندجو توسط دانشجویان این بود که متن هایی از پایان نامه را که دارای مشابهت نبود را با قسمت های دیگر پایان نامه که دارای مشابهت بود جایگزین می کردند.

در این صورت هم تعداد کلمات پایان نامه تغییر چندانی نمی کرد و هم اینکه درصد مشابهت پایان نامه بخاطر جایگزینی متن پایان نامه پایین می آمد.

این روش هم در بروزرسانی های اخیر سامانه دیگر کاربردی ندارد و در صورتی که پایان نامه ارسالی در سامانه همانندجو دارای متون تکراری باشد، سامانه خطای نوشتار، ویژگی‌های استاندارد را برای دریافت گواهی همانندجویی ندارد را به شما نمایش می دهد.

درج Symbol بجای حروف

در نسخه های ابتدایی این سامانه، یکی از روش هایی که (متاسفانه) برای اصلاح همانندی پایان نامه بکار گرفته می شد، این بود که کلمات پرتکرار پایان نامه یا حروفی که تکرار زیادی در متن ها دارند.

مانند: حرف الف یا ی و یا سایر حروف را با استفاده از Symbol طراحی کرده و کلمات و یا حروف را در سراسر پایان نامه با این symbol ها جایگزین می کردند. در نسخه های جدیدتر و بروزرسانی های اخیر سامانه همانندجو این روش دیگر کاربردی ندارد و سامانه حروفی را که توسط این روش جایگزین شده اند را با حرف اصلی جایگزین کرده و متن درست را بررسی می کند.

رفع مشکل پایان نامه در سامانه همانندجو

حذف متون

درحال حاضر نیز برخی از دانشجویان تصور می کنند که با حذف کردن بخش هایی از متن که دارای مشابهت است، می توانند از این مرحله عبور کنند. اما چرا حذف متون کمکی به رفع این مشکل نمی کند؟

مثلا اگر پایان نامه شما دارای 70درصد همانندی باشد و کل پایان نامه 200 صفحه باشد، معادل 140 صفحه از این پایان نامه نیاز به اصلاح دارد. بعد از حذف 100 صفحه از مطالب دارای همانندی، تعداد کل صفحات پایان نامه نصف شده و هنوز 30 صفحه از پایان نامه شما دارای مشابهت است. درست است که درصد مجاز 30 درصد شده اما شما نصف مطالب پایان نامه خود را از دست داده اید.

علاوه براین، تعداد کلماتی که کاربر در سامانه همانندجو بارگذاری می کند، مشخص است و وقتی که این تعداد، با تعداد کلمات پایان نامه اصلی تفاوت زیادی داشته باشد، قطعا توسط استاد یا هر مسئول دیگر تایید نخواهد بود و زیرا استاد راهنما، مطمئنا قبول نتیجه همانندی شما را به منزله زیرسوال بردن خود دانسته و آن را رد خواهد کرد.

استفاده از ابزارهای تغییر متن

ابزارهای آنلاین و آفلاین زیادی برای کاهش درصد مشابهت متن وجود دارند که به طور کلی با مترادف سازی کلمات و یا تغییر جمله، جملات جدیدی تولید می کنند. اما سوال اینجاست که آیا این روش می تواند متن دقیق و با معنی به شما تحویل دهد؟ طبعا اینگونه ابزارها هر چند از روش هایی که قبلا ذکر شد برای کم کردن درصد همانند جویی بهتر است اما باز هم همانند ویرایش متن به صورت دستی نمی تواند متنی دقیق و علمی به شما تحویل دهد.

نتیجه گیری

به طور کلی می توان روش‌های دور زدن سامانه همانندجو را در فهرست زیر خلاصه کرد:

  • حذف کردن متن
  • استفاده از ابزارهای تغییر یا معادل سازی متن
  • درج symbol بجای متن
  • استفاده از متن های تکراری
  • ایجاد غلط املایی

که همانطور که بیان شد، هیچکدام روش دقیقی نیست و سامانه همانندجو نیز این روش ها را شناسایی کرده و در واقع این روش ها، برای کاهش درصد همانندی متن، کارساز نیست.

اما چگونه درصد همانندجویی را کم کنیم ؟

برای کاهش درصد همانندجو یی باید بخش هایی از پایان نامه را که دارای مشابهت است با ادبیات دیگری بازنویسی کنیم. راه اصولی تولید محتوای جدید استفاده از مقالات ترجمه شده و بروز است که با توجه به هزینه بسیار بالای ترجمه مقالات تخصصی، معمولا این روش مورد قبول دانشجویان واقع نمی شود.

بنابراین تنها راه و مطمئن ترین راه برای کاهش درصد همانندجو، ویرایش متن و تغییر در ادبیات نوشتاری آن می باشد. سعی کردیم تا در این مطلب روش‌های دور زدن سامانه همانندجو را که قبلا توسط دانشجویان و سایر افراد انجام می شد را بررسی کنیم. این روش ها در حال حاضر برای رفع مشکل پایان نامه در سامانه همانندجو کارساز نیست.

روش هایی که ذکر شد تنها موارد محدودی از روش‌های دور زدن سامانه همانندجو است که همانطور که بیان شد از دقت پایینی برخوردار هستند.

3.5/5 (8 Reviews)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
برای پیگیری سریعتر درخواست موبایل وارد کنید

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا درباره این مطلب نظر دهیدx