سامانه همانندجو چگونه کار می کند

سامانه همانندجو چگونه کار می کند ؟

امروز در سراسر دنیا از ابزارهای مختلفی برای بررسی صحت و اصالت مطالب یک پایان نامه استفاده می شود. نمونه قوی بین المللی این ابزارها می توان به پایگاه iThenticate و برای نمونه داخلی به سامانه همانندجو ایران داک اشاره کرد. در این مطلب قصد دارید بررسی کنیم که سامانه همانندجو چگونه کار می کند.

سامانه همانندجو

شما در این سامانه می بایست ابتدا متن سند علمی خود را اعم از پایان نامه، پروپوزال، مقاله و یا کتاب را در آن آپلود کرده و بعد از وارد کردن ایمیل و شناسه استاد راهنما و پرداخت وجه، سند علمی خود را جهت سنجش میزان مشابهت مورد بررسی قرار دهید.

این سامانه براساس مطالب مندرج در پایان نامه ها و مقالاتی که در این پایگاه ثبت شده مطالب اسناد علمی را بررسی و میزان مشابهت آن را به طور مجزا برای هر منبع مشخص می‌کند و در نهایت یک درصد کلی از میزان مشابهت در متن را به کاربر نمایش می دهد.

نتیجه میزان مشابهت ارائه شده به چه معناست؟

سامانه همانندجو بعد از اینکه شما متن خود را در آن بارگذاری کردید و میزان مشابهت را مشخص کرد، در صفحه ای متن پایان نامه شما را نمایش داده و در هر قسمت از آن که دارای مشابهت باشد، به صورت هایلایت شده آن را مشخص می کند. هر رنگ به این معنی است که آن قسمت از متن، از یک منبعِ جدا برداشت شده و این امر در سراسر متن پایان نامه تکرار می‌شود.

همانطور که در تصویر بالا نشان داده شده، هر قسمت از متن به رنگ خاصی نمایش داده شده و در انتهای هر قسمت رنگی نیز یک عدد درج شده. سامانه همانندجو منابعی را که متنِ شما از آن برداشت شده را در انتهای همین صفحه لیست کرده و براساس میزان کپی برداری، مرتب می کند. منابعی که بیشتری کپی برداری از آن انجام شده در ابتدا و منابعی که دارای کمترین میزان کپی برداری هستند را در آخر نمایش می دهد. اعداد مندرج در انتهای هر بخشِ رنگی، بیانگر شماره آن منبع است.

جملات خط خورده در سامانه همانندجو برای چیست؟

همانطور که در تصاویر قبل مشاهده کردید، برخی از قسمت ها بر روی جملات خط افقی کشیده شده است. این بخش به این معنی است که این جمله در متنِ اصلی متفاوت است و در پایان نامه شما، این بخش از متن تغییر داده شده. سامانه با بررسی کل پاراگراف متوجه وجود مشابهت در متن شده و چون این قسمت با متنی که مطلب از آن کپی برداری شده تفاوت دارد، روی آن خط کشیده است.

علاوه براین در صورتی که بین پاراگراف، کلید Enter (رفتن به خط بعد) زده شود، سامانه Enter را نادیده می گیرد و متوجه پیوستگی متن می شود. در واقع کاراکترِ فاصله، Enter، نقطه و از این قبیل کاراکترها در سامانه نادیده گرفته می شود.

کاهش درصد همانندجو پایان نامه

جمع بندی

سامانه های دیگری نیز در ایران برای بررسی میزان مشابهت در متون پایان نامه، مقاله و یا کتب مانند سمیم نور نیز وجود دارد که روند کلی کارکرد این سامانه ها به همین صورت است. سامانه های مشابهت یاب براساس میزان مطالبی که در پایگاه اطلاعاتی خود دارند متون را بررسی کرده و هر چه پایگاه اطلاعاتی قوی تری داشته باشند میزان کپی برداری را بیشتر و دقیق تر تشخیص می دهند. برای کاهش درصد همانندجو دانشجو باید تمام قسمت های هایلایت شده سامانه همانندجو را بازنویسی کند.

امید است که این مطلب توانسته باشد به سوالات شما در خصوص اینکه سامانه همانندجو چگونه کار می کند پاسخ دهد.

4.3/5 (4 Reviews)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
برای پیگیری سریعتر درخواست موبایل وارد کنید

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
لطفا درباره این مطلب نظر دهیدx